torstai 15. joulukuuta 2016

Talvihäiden somistussuunnittelua ja operaatio kynttiläpurkit


Mikä voisikaan olla ihanampaa, kuin työskennellä keskellä hää- ja juhlakoristeita omia häitäni valmistellessa! Olen siis Sini, Decoran oma talvimorsian, ja vietän häitäni tammikuun 21. päivä reilun kuukauden päästä. Kuten monissa tapauksissa, myös nyt vanha sanonta ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä” pitää paikkaansa, sillä aloitan nyt vasta häiden koristelun valmistelun. Onnekseni vietän päiväni koristeiden keskellä, joten ideoista on ollut lähinnä runsauden pulaa! 

Talvi, juhla ja rakkaus luovat mielikuvia tunnelmallisista valoista, lämmöstä, pehmeistä sävyistä, lumenomaisesta valkoisesta ja koristeita, joita katsoessa voi käyttää adjektiivia herkkä. Talvihäiden toinen puoli on upeaa hohtavanvalkoista ja kimaltavaa hopeaa täynnä oleva maailma, jota somistavat timantit, kristallit ja valkeat liljat eikä bling blingiä voi olla liikaa. Rustiikkia ja maalaisromantiikkaa rakastavana kuitenkin kallistuin lämpöisen tunnelmalliseen hääteemaan, jolloin myös ripaus juutin, hiekan ja tiilen karheutta tulivat luontevaksi osaksi suunnitelmiani. Näiden lopputuloksena hääkoristeluni punaiseksi langaksi valitsin puuterisen roosat pitsikaitaliinat, juuttia somisteeksi, paljon valkoisia kynttilöitä kauniisti somistettuihin lasipurkkeihin sekä herkkyyttä tuomaan villileinikkejä valkoisen ja roosan eri sävyissä yhdistettynä talvisen harmaanvihreään eukalyptukseen. Somistusoperaation päätin aloittaa isoimmalta tuntuvasta urakasta eli kynttiläpurkkien askartelusta, jossa lähtökohdaksi otin jotakin kaunista ja helppoa. Jälkimmäinen tavoite tosin hieman lähti käsistä. Pyörittelin ajatusta erilaisista pitseistä ja helmistä teeman mukaisissa sävyissä ja koska pöytien pitsiliinat ovat roosaa, valitsin purkkeihin valkoiset pitsinauhat. Somisteeksi poimin helmiä, joiden sävymaailmasta löytyi roosan eri sävyjä liukuen kermaan ja kirkkaan valkoiseen. Ripauksen talvista kimallusta tuovat kirkkaat pikkutimantit ja rustiikkista lämpöä juuttinaru ja purkin pohjalle tuleva hiekka.

 
Lasipurkkeja oli onnekseni kertynyt jo syksyn mittaan avuliailta ystäviltäni aikamoinen määrä, joten pääsin suoraan askarteluhommiin. Ensimmäiseksi mittasin purkkien ympäryksiä yksitellen ja sitä mukaa ompelin pitsinauhasta purkkien kokoisia lenkkejä, jotka sain helposti pujotettua purkkien ympärille. Tämän jälkeen leikkasin purkkien ympäryksen mittaisia pätkiä ohutta metallilankaa ja pujottelin niihin helmiä. Tähän vinkkinä, että metallilangan päähän on hyvä tehdä pieni taitos, joka estää helmien karkaamisen ja vastaava taitos pujotuspäähän heti kun helmiä on tarpeeksi langassa. Kun pujoteltavaa on paljon, säästää kummasti hermoja, jos välillä ei tarvitse kontata pitkin lattiaa pikkuruisten helmien perässä hokien mielessään teletappimaisesti ”uudestaan!” koskien saman langan helmien pujottelua. Saatuani helmet lankoihin, leikkasin juuttinarusta sopivia pätkiä, joiden puoliväliin kieputin metallilangat ja kiinnitin ne litistämällä päät juuttinarun ympärille. Lopuksi sidoin yhdistetyt langat lasipurkkien ympärille, tein juuttinaruun rusetin ja asettelin helmet sopiville etäisyyksille. 


 
Valmiiden purkkien pohjalle valitsin hiekkalaatikoista ”lainattua” hiekkaa. Toteutus oli hieman vaivalloisempi kuin kuvittelin, sillä se vaati aikamoisen määrän hiekan läpikäymistä sihdillä, jotta sain neulaset ja muut roskat karsittua ja hiekasta kauniin tasaista. Jälkeenpäin ajateltuna valmiiksi purkitettu koristehiekka tai koristerakeet olisivat voineet olla myös aika hyvä ratkaisu. Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Kynttiläpurkeissa on sopivasti herkkyyttä ja maalaisromantiikkaa ja niihin mahtuu niin isot valkoiset kynttilät, että ne palavat läpi yön valaisten juhlapaikkaamme ihanaa tunnelmaa. 

Kauniit koristeet, askartelutarvikkeet ja kattaustarvikkeet häihisi löydät verkkokaupastamme:  

www.decorahouse.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti