tiistai 31. toukokuuta 2016

Karkkibuffee, vieraslahjat vai molemmat?







Aurinko paahtoi kirkkaalta taivaalta, vaikka olikin jo myöhäinen iltapäivä.  Lämpömittari näytti yli 35 c astetta. Pieni tuulenvire hyväili kasvoja. Olimme jo pukeutuneet iltaa varten ja istuimme somalla parvekkeella lähtövalmiina. Odottelimme vielä perheen pienimpiä, pellavapäistä Alexia ja Pikku Mariaa.  Parvekkeen alapuolelta alkoi kuulua iloista puheen sorinaa ja ihastuttavia huudahduksia. Kurkkasimme parvekkeen kaiteen yli ja huomasimme, että pieni kylätori oli täyttymässä iloisista ja kauniista ihmisistä. Torin kirkon ovet olivat auenneet ja pihalle  oli rakennettu mitä ihastuttavin vaaleanpunainen karkkiunelma. ”Mummi, siellä on häät” huudahti pieni Alex-poika, joka tiesi, että mummi rakastaa häitä. Niinpä niin, eihän siitä päästykään illalliselle vielä pitkään aikaan, sillä siinä oli niin ihanaa katsella ja todistaa kreikkalaisen nuoren parin hääjuhlaa. Torin pieneen idylliseen kivikirkkoon toki emme uskaltaneet kuokkavieraiksi mutta osa häävieraistakin joutui jäämään ulos pihalle vihkiseremonian ajaksi, sillä vieraita kreikkalaiseen tapaan oli paljon.









Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja oikeastaan kaikkialla Etelä-Euroopassa hääkarkit kuuluvat olennaisena osana hääjuhlan perinteitä. Hääkarkkien historia juontaa juurensa aina Rooman Antiikin ajoilta. Meillä Suomessakin tapa on jo vakiintunut ja yhä useammissa häissä nähdään herkku- tai karkkibuffee.  


Karkkibuffee on monipuolinen vaihtoehto häävieraiden vieraslahjaksi. Vieraat saavat valita herkkupalat oman mieltymyksiensä mukaan ja viedä niistä osan kotiinkin muistoksi hääparista. ”Karkkibuffeen rakentamisessa kannattaa huomioida esteettisyys ja makumaailma ja panostaa sen luomiseen.” Ideoinnin punaisena lankana kannattaa miettiä häiden teemaa tai jotain muuta johtoajatusta, josta saadaan aikaiseksi häihin sopiva kokonaisuus. ” Näitä karkkikauppa Sweetheartin Mariannen vinkkejä kanttaa noudattaa. Ammattilaisen puoleen kannattaakin kääntyä ja näin välttää mahdolliset kompastuskivet. Upea kokonaisuus saadaan myös, kun karkit personoidaan eli niissä tai karkkikulhojen etiketeissä käytetään hääparin nimiä tai logoa.




Kuvaaja Mari Lehtisalo




Kuvaaja Mari lehtisalo


Seuraavissa Orchidean häissä hääpari päätyi kuitenkin klassisiin vieraslahjoihin. Fazerin Siniset laitetaan upeisiin kullan värisiin lahjarasioihin. Lahjarasiat solmitaan navy blue-värisillä nauhoilla ja viimeistellään vielä morsiamen New Yorkista tuomilla sinettitarroilla. Näin saadaan tyylikäs ja näihin häihin sopiva kokonaisuus sekä vieraille pieni pala suomalaista osaamista, upea makuelämys  puhtaista raaka-aineista.


Seuraavissa häissä karkkibuffeessa nähdään Pariisilais-tunnelmaa. Heinäkuussa herkkubuffassa puolestaan nähdään romanttisia pastillivärejä ja loppukesän kruunaa upea violetin sävyinen karkkipöytä.

Tähän kesään mahtuu myös häät, joissa vieraille kootaan sekä vieraslahjapussukat että myös upea satumainen karkkipöytä. Kesäkuun maalaisromanttisissa häissä ei tarjota hääkarkkeja vaan karkkibuffan tilalle suunnittelimmekin upean mutta rennon open-baarin.

Vieraslahjoissa ja hääkarkeissa hääparin kannattaa ehdottomasti noudattaa omia mieltymyksiään. Karkkibuffee tai suussasulavat suklaakonvehdit eivät ole mikään häiden ”must-juttu”. Niillä voidaan loihtia lisäväriä ja upeita yksityiskohtia hääjuhlaan mutta ilman niitäkin tullaan toimeen.  Kaikki eivät välitä suun täydeltä makeasta ja mieluummin käyttävätkin siihen budjetoidut varat johonkin toiseen yksityiskohtaan.


Herkullisia onnen hetkiä ja makoisaa kesää kaikille!


Satumaisin terveisin Sonja


Decora Housen ihastuttavat Karkkibuffet -tarvikkeet, somisteet ja makeiset löydät täältä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti