Aurinko paahtoi kirkkaalta taivaalta, vaikka olikin jo
myöhäinen iltapäivä. Lämpömittari näytti
yli 35 c astetta. Pieni tuulenvire hyväili kasvoja. Olimme jo pukeutuneet iltaa
varten ja istuimme somalla parvekkeella lähtövalmiina. Odottelimme vielä
perheen pienimpiä, pellavapäistä Alexia ja Pikku Mariaa. Parvekkeen alapuolelta alkoi kuulua iloista
puheen sorinaa ja ihastuttavia huudahduksia. Kurkkasimme parvekkeen kaiteen yli
ja huomasimme, että pieni kylätori oli täyttymässä iloisista ja kauniista
ihmisistä. Torin kirkon ovet olivat auenneet ja pihalle oli rakennettu mitä ihastuttavin
vaaleanpunainen karkkiunelma. ”Mummi, siellä on häät” huudahti pieni
Alex-poika, joka tiesi, että mummi rakastaa häitä. Niinpä niin, eihän siitä
päästykään illalliselle vielä pitkään aikaan, sillä siinä oli niin ihanaa
katsella ja todistaa kreikkalaisen nuoren parin hääjuhlaa. Torin pieneen idylliseen
kivikirkkoon toki emme uskaltaneet kuokkavieraiksi mutta osa häävieraistakin
joutui jäämään ulos pihalle vihkiseremonian ajaksi, sillä vieraita
kreikkalaiseen tapaan oli paljon.
Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja oikeastaan kaikkialla
Etelä-Euroopassa hääkarkit kuuluvat olennaisena osana hääjuhlan perinteitä. Hääkarkkien
historia juontaa juurensa aina Rooman Antiikin ajoilta. Meillä Suomessakin tapa
on jo vakiintunut ja yhä useammissa häissä nähdään herkku- tai karkkibuffee.
Karkkibuffee on monipuolinen vaihtoehto häävieraiden
vieraslahjaksi. Vieraat saavat valita herkkupalat oman mieltymyksiensä mukaan
ja viedä niistä osan kotiinkin muistoksi hääparista. ”Karkkibuffeen
rakentamisessa kannattaa huomioida esteettisyys ja makumaailma ja panostaa sen
luomiseen.” Ideoinnin punaisena lankana kannattaa miettiä häiden teemaa tai
jotain muuta johtoajatusta, josta saadaan aikaiseksi häihin sopiva kokonaisuus.
” Näitä karkkikauppa Sweetheartin Mariannen vinkkejä kanttaa noudattaa.
Ammattilaisen puoleen kannattaakin kääntyä ja näin välttää mahdolliset
kompastuskivet. Upea kokonaisuus saadaan myös, kun karkit personoidaan eli
niissä tai karkkikulhojen etiketeissä käytetään hääparin nimiä tai logoa.
Seuraavissa Orchidean häissä hääpari päätyi kuitenkin
klassisiin vieraslahjoihin. Fazerin Siniset laitetaan upeisiin kullan värisiin
lahjarasioihin. Lahjarasiat solmitaan navy blue-värisillä nauhoilla ja
viimeistellään vielä morsiamen New Yorkista tuomilla sinettitarroilla. Näin
saadaan tyylikäs ja näihin häihin sopiva kokonaisuus sekä vieraille pieni pala
suomalaista osaamista, upea makuelämys puhtaista
raaka-aineista.
Seuraavissa häissä karkkibuffeessa nähdään Pariisilais-tunnelmaa.
Heinäkuussa herkkubuffassa puolestaan nähdään romanttisia pastillivärejä ja
loppukesän kruunaa upea violetin sävyinen karkkipöytä.
Tähän kesään mahtuu myös häät, joissa vieraille kootaan sekä
vieraslahjapussukat että myös upea satumainen karkkipöytä. Kesäkuun
maalaisromanttisissa häissä ei tarjota hääkarkkeja vaan karkkibuffan tilalle
suunnittelimmekin upean mutta rennon open-baarin.
Vieraslahjoissa ja hääkarkeissa hääparin kannattaa
ehdottomasti noudattaa omia mieltymyksiään. Karkkibuffee tai suussasulavat
suklaakonvehdit eivät ole mikään häiden ”must-juttu”. Niillä voidaan loihtia
lisäväriä ja upeita yksityiskohtia hääjuhlaan mutta ilman niitäkin tullaan
toimeen. Kaikki eivät välitä suun
täydeltä makeasta ja mieluummin käyttävätkin siihen budjetoidut varat johonkin
toiseen yksityiskohtaan.
Herkullisia onnen hetkiä ja makoisaa kesää kaikille!
Herkullisia onnen hetkiä ja makoisaa kesää kaikille!
Satumaisin terveisin Sonja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti