tiistai 14. tammikuuta 2014

DIY glittersomisteet
Glitter on kiva juttu!
Maalilla ja teipillä saa ihmeitä aikaan. Kokeile sinäkin miten karkkikauhat, tuikut, lasipurkit ja skumppapullo muuntuvat sähäkän kiilteleviksi näillä pienillä nikseillä.
Projektia varten tarvitset:

glittermaalia
kapean pensselin / sudin
lasipurkkeja, vanhoja tai uusia
glitterteippiä
maalarinteippiä
tuikkukippoja (minä käytin Ikean mallistosta)
maljakoita / olutlaseja
koristetimantteja
silkkikukkia
sakset
jäätelökauhoja

Kimmeltävät tuikutPienet tuikkukipat sudin kaksi kertaa glittemaalilla. Ole kärsivällinen maalin kanssa, sillä se on geelimäistä, melkoisen valuvaa ainetta joka menee sudin edellä helposti pitkin kipon pintaa.
Töpötystekniikka on hyvä vaihtoehto.
Anna kuivua ainakin tunti ja sivele seuraava kerros glitteriä pintaan.


Karkkibuffetkauhat


Karkkibuffetkauhoiksi soveltuvat mainiosti jäätelökauhat. Nämä ovat juuri passelin kokoiset pienempien namien kauhomiseen eivätkä maksa kuin muutaman euron. Itse löysin nämä Halpa-Hallista. Kultainen glitterteippi kohottaa kauhan ilmettä melkoisesti. Ja miten helppoa!Maljakosta pöytänumeroIkean maljakosta, tai oikeastaanhan tämä on olutlasi, tuunasin pöytänumerokoristeen. Leikkasin glitterteipistä kaksi palaa ja muotoilin niistä numeron 1 lasin pintaan. Täytin lasin koristetimanteilla ja sujautin niiden joukkoon valkoisen silkkikukan.

Numerot voi tehdä pienemmäksi jos pöytiä on paljon, jolloin numeromäärä kasvaa eikä lasin pinta tahdo riittää. Kokeile myös askartelukaupoista löytyvää glittertarra-arkkia
josta on helpompi saada kokonaisia tarranumeroita.

Hilepurkit herkkupöytään

Hileiset purkit on tuunattu kurkkupurkeista liottamalla ensin etiketit pois ja pesemällä purnukat kunnolla. Pienempään purkkiin sudin glitterliimaa vapaalla kädellä kolme kerrosta. Isoon purkkiin teippasin keskelle kaistaleen ympäri asti maalarinteippiä jotta sain siistin raidoituksen aikaan.

Tykästyin näihin ihan hirmuisesti ja pienellä vaivalla herkkupöydän
karkkikulhot saivat ylleen ripauksen luksusta.
Skumppapullon uusi elämäHarvemmin nämä pullot muutenkaan rumia ovat, mutta juhlien teemaa voi jatkaa loputtomiin, tietenkin. Siispä käytin glitterteippiä ja teippasin pulloon kaksi kultaista raitaa.
Nyt juhlapullo kiiltelee vieläkin upeammassa juhlakuosissa.

2 kommenttia:

  1. Mistä glitterliimaa ja -teippiä saa ostettua?
    -mirella

    VastaaPoista
  2. Mirella

    Glitterteippiä myy ainakin Teippitarha. Kysele heiltä. Maalin / geelin ostin Sinellistä! Se ei siis ole liimaa, pitääkin tehdä korjaus tuohon tekstiin!

    VastaaPoista