maanantai 4. marraskuuta 2013

Täydellinen karkkibuffet on juhlien kruunu

Karkkibuffet on tullut suomalaisten juhliin jäädäkseen.
Kestosuosikin paikan pian lunastava herkkupöytä on ohjelmanumero itsessään.
Parasta siinä taitaa olla sen sopivuus kaiken ikäisille juhlijoille.

Häihin karkkibuffet rantautui ensimmäisenä. Sen jälkeen nameja on koottu kauniiksi kokonaisuuksiksi kaikenlaisissa juhlissa.

Itse olen loihtinut karkkibuffetin asiakkailleni syntymäpäiville, häihin, lasten juhliin, ristiäisiin ja rippijuhliin. Myös pikkujouluissa buffetit ovat hitti. Ja joulun herkkupöydästä saa lumoavan kauniin valitsemalla oman väriteemaan ja kauniit koristeet sille.
Karkkibuffa muuntuu monipuolisemmaksi kun sekoitat mukaan esimerkiksi pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, minileivoksia ja popcornia. Herkkubuffetin antimet kannattaa miettiä etukäteen ja sovitella värejä toisiinsa, näin saat visuaalisesti kauniin kokonaisuuden.

Muista varustaa buffet kauhoilla tai lusikoilla, myös kauniit karkkipihdit sopivat mukaan. Herkut voi poimia paperipusseihin, muffinikuppeihin tai kauniisiin itse tuunattuihin pahvimukeihin.


Täydellisen buffetin vinkit
 • valitse korkeintaan kolme väriä joiden mukaan valitset karkit ja herkut
 • askartele tai teetä etiketit teeman mukaan, näin buffet näyttää viimeistellyltä
 • jos rakennat buffetin pöydälle, asettele osa purkeista korkeammalle vaikka pöytäliinan alle sujautettujen kirjojen avulla
 • käytä mielikuvitusta: melkein mikä tahansa astia käy buffetin tarkoituksiin
 • muista että kesällä suklaa sulaa yllättävän nopeasti ja muuttuu purkissa ikävän näköiseksi mössöksi jos on liian kuuma
 • antakaa buffetin olla auki vieraita varten juhlan ensi hetkestä alkaen. Alussa buffettia on kiva ihailla ja ottaa siitä valokuvia
 • jos buffetissa on pelkkiä nameja, voit varata niitä noin 80-100 grammaa vierasta kohden


Valokuvaaja Eeva Meusel.
Candy Carteilla ripaus suloista luksusta
Lumihopealla on valikoimissaan Candy Cart -karkkikärryt buffettien rakentamista varten.
Kärryt ovat suomalaista käsityötä ja niitä vuokrataan myös sinällään.
Voit siis itse toimia uniikin buffetin tekijänä.
Saatavilla on myös All Inclusive -palvelu makeiden unelmien täyttämistä varten, ripauksella luksusta.Herkkubuffetissa Marjon HerkkuKakun leivokset, kakut ja keksit.
Kuva: Dominika Montonen-Koivisto
Jos sinulla on kysyttävää karkki- tai herkkubuffetin tekemistä, vastaan niihin mielelläni. Jätä siis kommenttia niin vastaan mahdollisimman nopeasti!


Tanja / Lumihopea

2 kommenttia:

 1. Olisiko sinulla ideoita keski-ikäisten eli viisikymppisten karkkipuffettiin ? Vietämme hääpäivä-ja synttärijuhlia ja teema on aika pitkälti rakkaus ja parisuhde, mutta myöskin lapsuusaikamme tai nuoruutemme 60-80-luvun haluamme näkyvän juhlassa.Teemaväri juhlassa muualla on sininen.

  VastaaPoista
 2. Oihh, kuulostaa ihanalta :) Voisiko 60-80 -luvun teemaa saada karkkibuffaan juuri karkeilla, monet namithan ovat tehneet "come backin" tai olleet koko ajan valikoimissa, esim. Hopeatoffee, Kettukarkit, Pätkikset, Fazerin parhaat jne jne. Koska nämä karkit ovat aika kirjavan värisiä, voisi buffetin ilmettä yhteinäistää somisteilla. Esimerkiksi sinisävyisiä silkkipaperikukkia ja/tai organzaa rypytettynä, ja myös karkkikipot/pussit samaa värimaailmaa. Meiltä voi muuten tilata myös muita silkkipaperikukkasävyjä, kuin mitä verkkokaupassa on tarjolla, toimittajallamme on lukemattomia sävyvaihtoehtoja :) Decora Housen karkkibuffet -osasto löytyy täältä: http://www.decorahouse.com/haakauppa/karkkibuffet.html. Ihania juhlia!

  VastaaPoista