perjantai 1. marraskuuta 2013

Halloween tarjoilut: Helppoja ideoita herkutteluun

 
 
Jos et ole vielä päättänyt Halloween menua, niin tässä muutamia todella helppoja ja nopeita ruokaideoita Halloween-juhliin. Näiden tekeminen onnistuu kolmen lapsenkin kanssa, tietysti lasten avustuksella! Eivätkä nämä herkut vaadi erityistä leipomistaitoa, kunhan muffinsseja osaa tehdä.
 
 

 
Pääruokana meillä on perinteisesti ollut nakkisormia, ranskalaisia ja kananuijia. Tänä vuonna löysin Lidlistä Halloween-sesonkituotteena kurpitsa- ja kummitusperunoita, jotka sopivat täydellisesti juhlamenuun.


 
 
Lisukkeena voi tarjoilla esim. kärpässieniä (kananmunaa, tomaattia ja majoneesia) sekä omituisia ötököitä (lihapullia, kurkkua, juustoa yms. ja silmät ketsupista).  
 
 
Lisäksi Halloween-menuun kuuluvat tietysti aivot! Tosin nämä eivät ole syötäväksi kelpaavat, vaan pilailukaupasta ostetut muoviaivot. Kun ympärille laittaa esim. persiljaa, näyttävät ne ihan syötäviltä ja moni kaverini onkin ollut tosi hämmentynyt, että miten minä olen saanut tehtyä näin oikeannäköiset aivot. Mutta ehei, ei minun leipomistaidoillani. Tosin haaveilen kyllä tekeväni joku vuosi vielä aivokakun, löysin jo reseptinkin netistä ;)
 

Lapsille tehdään Halloweenin kunniaksi aina oma booli, josta nousee pelottava jääkäsi. Käsi on helppo jäädyttää kertakäyttökumihanskassa pakastimessa. Varaa tähän aikaa useampi tunti, jotta se ehtii jäätyä täysin. Laita hanska aivan täyteen ja sijoita se tasaiselle alustalle pakkaseen, esim. lautaselle.
 
Yhtenä vuonna tein "matoboolia" päärynämehusta ja kengännauhakarkeista, mutta se ei oikein uponnut lapsiin, joten jäi sitten kertakokeiluksi.
 


Jälkkäriosastolla on ehdoton kestosuosikki nämä "vainajan sormet", jotka on tehty Omar-karkeista. Yhteen sormeen menee n. 4 Omaria. Pehmitä karkkeja hieman mikrossa niin ne on helppo muotoilla sormiksi, ja laita kynsiksi mantelilastut. Verenä me ollaan käytetty punaista elintarvikeväriä tai hilloa (alemmassa kuvassa) jos väriainetta ei ole sattunut olemaan kaapissa.


 
 

 
Toinen suosikkijälkkäri ovat hämähäkinseittimuffinssit tai ylipäänsä muffinssit jotka on koristeltu Halloween-aiheisesti. 

 Ja vielä herkuista mainittakoon kaikki pelottavat karkit joita kaupoista löytyy; pääkallot, madot, ötökät jne. Lidlistä löytyi tänä vuonna supermageita vampyyrin hampaat -karkkeja.
 
Herkutteluun voi tehdä myös minisuukoista alla olevassa kuvassa näkyviä ihmeolentoja laittamalla niille vain silmät tomusokeriseoksella. Todella helppoa ja kivaa!  
 


 
Toivottavasti sait tästä jutusta ideoita omiin Halloween-juhliisi, ei sitten muuta kuin Hyytävän Hauskaa ja tietysti Oikein Karrrrrrmivaa Halloweenia kaikille lukijoille ja Decora Housen asiakkaille!


6 kommenttia: