maanantai 18. marraskuuta 2013

Juhlakoristelut 45 minuutissa!


Onko juhlapäiväsi aikataulu niin tiukka, että olet huolissasi miten ehdit tekemään kauniit pöytäkoristelut ja kattaukset? Tai pääseekö juhlapaikalle koristelemaan vasta niin viime hetkellä, että olet ajatellut jättää koristelut kokonaan tekemättä? Ei hätää, sillä pystyt kyllä loihtimaan tyylikkään juhlakoristelun pienessä ajassakin!
 
Näin itse jouduin tekemään viime kesänä tyttäreni rippijuhlissa, koska juhlapaikalle pääsi koristelemaan vasta tuntia ennen konfirmaatiota. Heitin tytön kirkolle ja jatkoin siitä juhlatilaan Vaihmalan hoviin. Ruusut olin hakenut kukkakaupasta heti aamusta, ja niille ei tarvinnut tehdä muuta kuin leikata varret pois koska upotin ruusunkukat vesihelmihyytelöön.
 
Pöytäliinat ja lasit tulivat juhlapaikan puolesta, muut somisteet asettelin itse pöydille. Valmiiksi olin turvottanut vesihelmet lasikupeissa edellisenä iltana sekä kirjoittanut nimet paikkakortteihin. Itse pöytien koristeluun meni tasan 45 min ja ehdin vielä hyvin konfirmaatioonkin, koska asumme pikkupaikkakunnalla ja etäisyydet ovat lyhyitä. Vieraita näissä rippijuhlissa oli n. 50 hlöä.
 
Juhlatilan yleisvärityksenä oli kulta, keltainen ja vaalea oliivinvihreä, joten suunnittelin pöytäkoristeet näihin sävyihin sopiviksi. Näin kokonaisuus näyttää harmoniselta ja yhtenäiseltä. Eli jos sinulla on jokin aivan tietty teemaväri, jonka haluat ehdottomasti juhliisi, kannattaa tämä toivomus huomoida jo juhlatilaa valitessa.


 
Pöytäkoristeluissa käyttämäni tuotteet:
 
 

Vesihelmet tulee laittaa turpoamaan jo edellisenä iltana, ja veden määrää säännöstelemällä voi vaikuttaa siihen, miten isoiksi helmet turpoavat. Itse halusin suunnilleen samankokoisia palloja kuin koristehelminauhassa, mutta vettä lisäämällä näistä saa vielä isompia, n. 1,5 cm kokoisia. 
Tässä vielä täytekakku ja "Päivä prinsessana" -kakkukoriste, jonka päivänsankari valitsi kakkuunsa.


 
Nämä koristelut eivät siis vaatineet juurikaan etukäteisvalmisteluja tai askartelua, ja lopputulos sai kiitosta sekä juhlavierailta että juhlapaikan henkilökunnalta. Eli pienelläkin vaivannäöllä ja aikapanostuksella on mahdollista luoda juhlatunnelmaa sekä ripaus ylellisyyttä omiin juhliin.
 
Ja jos juhlapäivän aikataulu on todella tiukka, niin muistathan, että Decora Housen koristelupalvelun kautta voi tilata koristelijan avuksi! Kysy lisätietoja puh. 045 121 5091 tai asiakaspalvelu@decorahouse.com.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti