maanantai 16. joulukuuta 2013

Lumihiutaleita & suloisia herkkuja joulun tunnelmissa


Ilahduta perhettäsi runsaalla herkkupöydällä joka takuulla lumoaa niin aikuisen kuin lapsen.Rakastan joulua sen kaikkine tuoksuineen ja makuineen.
Mutta erityisesti rakastan tätä juhla-aikaa sen tunnelman vuoksi.
Minulla on ollut ilo viettää lapsesta saakka omasta mielestäni aina
täydellinen joulu rakkaiden kanssa. Niin tänäkin vuonna.Vaikka emme kotona vietäkään joulua, vaan vanhempieni luona, haluan silti luoda joulun taikaa omaankin taloon. Tänä jouluna kaiken kruunu on herkkupöytä katettuna lipaston päälle olohuoneeseen. Inspiraation hain lumihiutalekoristeista sekä lumihiutaleketjusta. Nuo herkät paperiset koristeet ovat tähän juuri omiaan. Roikkuvat lumihiutaleet ovat todella helppoja käyttää. Ne vain avataan paketistaan ja käännetään auki. Teippi pitää huolen kiinni pysymisestä. Valitsin erikokoisia hiutaleita jotta sain pöydälle kivan näköisen taustan.


Asettelin lipaston päälle sopivan talvisen verhon pöytäliinaksi. Kynttilänjalat puin kaulakoruihin ja itse kynttilöihin painoin korvakorut koristeiksi. Lentävät joulukuusenkoristeet, porot, ihastuttavat karkkipurkkien koristeina. Liitutauluun kirjoitin liitutussilla joululaulun sanoja.

Herkuiksi valikoitui vaahtokarkkeja, vihreitä kuulia, Fazermintejä, puolukan makuisia Fazerin konvehteja, Alku-toffeita, Wienernougatia sekä äitini leipomia Hanna-tädin kakkuja. Kuvaamisen jälkeen herkkumäärää on vähän lisätty, mutta samaan aikaan sieltä on käyty napsimassa nameja…

Herkkupöydän kasaaminen on helppo juttu ja sen voi tehdä mihin tahansa pöydälle, lipaston päälle tai hyllylle. Ihaninta tässä on se, että kattauksesta löytyy juuri niitä omia lemppareita. 
Toki jos tahtoo visuaalista silmää miellyttää, pysyy vain muutamassa värissä. 

Mutta joulunahan on saatava juuri niitä suklaita joita koko vuoden on odottanut!

Mitä löytyy sinun herkkupöydästä jouluna?

4 kommenttia:

 1. Kaunis herkkupöytä!! :) Joulunherkuissa on kyllä niin parasta se että on juuri niitä parhauksia, joita on koko vuoden odottanut! :)

  VastaaPoista
 2. Näin on! Joskus miettii, että miksi niitä ei voitaisi myydä läpi vuoden, mutta ei se sitten olisi sama juttu :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis herkkukattaus. Ihanaa herkuttelua ja rauhaisaa Joulua. T. Anu Lily Dream Weddingistä

  VastaaPoista
 4. Jenni: Toden totta. Tällaiselle herkkuhiirelle kuin minä joulu on vuoden parasta aikaa :)

  VastaaPoista