maanantai 16. kesäkuuta 2014

Värikkäät ja rennot puutarhajuhlat - poimi vinkit juhannusjuhliin!Vietimme viime viikonloppuna pihasaunamme avajaisia ystävien kesken. Lähetimme kutsut perinteisesti postissa. Tykkään tästä tavasta, sillä Facebookiin tehdyt kutsut tai pelkät tekstarit tuntuvat niin kovin persoonattomilta.
Kutsuilla saatiin viritettyä tunnelma oikeaan säveleen heti alussa.

Pihasaunan nimesimme Villa Pihkaksi, ja sitä juhlimaan kutsuimme parhaat ystävämme,
joista melkein kaikki pääsivät paikalle.
Aloitimme grilliherkuilla. Mieheni grillasi valkosipulisia grilliribsejä sekä paikallisen tuottajan kokolihakebakoita. Noutopöydässä koreili vielä feta-mansikkasalaatti, salamipastasalaatti, kolme erilaista majoneesikastiketta lihalle, patonkia sekä levitteitä. Juomina meillä oli kuohuviinin lisäksi olut, siideri ja lonkero sekä valkoviinipohjainen raikas sangriabooli.
Olin tehnyt kaiken valmiiksi, jotta herkut saatiin vain nostaa pöytään.
Rentojen juhlien teemaväriksi valikoituivat ihan kaikki kivat ja pirteät värit. Nämä keltaiset ja kultaiset lautaset olivat nappivalinta ulkonäkönsä puolesta.
Servetteinä oli ihanaakin ihanammat keltaiset raidalliset lautasliinat.


Kun vatsat olivat täynnä, saapui porilainen Jussi Wemberg viihdyttämään meitä livemusalla. Setti taisi olla ainakin tunnin mittainen, ja bändin omien biisien lisäksi kuultiin toiveiden mukaan suomi-iskelmää ja poppia, muun muassa Eppu Normaalia.

 Keltainen ja minttupitsinen viirinauha sopivat terassin seinämää somistamaan.
Pionit hurmasivat pöytäasetelmassa.
Hieman myöhemmin illalla oli aika herkutella jälkiruoan parissa. Buffettiin olin tilannut Marjon HerkkuKakulta naked caken, eli kakun ilman päällistä (ei siis sokerimassaa ollenkaan). Tämä söpö mintunvärinen kakku riitti täydellisesti 14 hengelle.
Ja täydellisellä tarkoitan sitä, että pääsin sitä vielä tänään maiskuttelemaan kahden palan verran ;) Kakkua koristamassa on CaiSannin Hurraa!.Kakun kera meillä oli tarjolla Villa Pihkan namibuffet. Avecina konjakkia ja kermalikööriä.Kahvit juotiin raidallisista keltaisista ja mintunvärisistä mukeista. Lautasliinoissa oli isoa harlekiinikuviota, mutta nämä ihanuudet sopivat teemaan myös äärimmäisen hyvin!
Lippuviireillä ulkotiloihin saa rennon kivaa ja kutsuvaa tunnelmaa. Kertakäyttöastiat helpottavat pihajuhlien pitäjiä, mutta niihinkin kannattaa satsata ja hankkia kauniita yksilöitä. Suomen kesäiltoihin kannattaa varata myös vilttejä iltaa varten. Ne olivat meillä tarpeen jo livemusiikin aikana auringon häipyessä kohti horisonttia.Kaiken kaikkiaan juhlat olivat onnistuneet & saimme viettää rennon illan ystävien kesken.
Sovella näitä vinkkejä juhannusjuhlia varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti