sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vuoden 2016 häätrenditPohditko, miltä näyttävät tulevan vuoden isommat häätrendit? Hääsuunnittelija Sonja Wikström kertoo tässä postauksessa, mitä vuodelle 2016 on luvassa häiden ihanassa maailmassa!

Ehdottomasti Art Deco ja 20-luku on tullut mukaan myös häätrendeihin.  Kultaa, hopeaa, helmiä ja bling blingiä. Vintagetyyliin peilejä ja  hopeoituja maljakoita.  20-luku vaikutti yltäkylläisyydellään, tyylikkyydellään ja runsaudellaan. Ei pidä myöskään unohtaa sulkia ja höyheniä, joista saa mahtavia koristeita myös 20-luvun teeman hääjuhlaan. 


 
Maalaisromantiikka jatkaa myös suosiotaan. Hempeät pastellivärit kuten vaaleanpunainen, vanha roosa, kermanväri ja persikan eri sävyt loihtivat romanttisen tunnelman unohtamatta kuitenkaan luonnollisuutta ja luonnon läheisyyttä. Juhlapaikkana toimi monesti navetta tai lato. Häihin luodaan rento ja mukava tunnelma unohtamatta kuitenkaan yksityiskohtia. Persoonallisuuteen ja yksityiskohtiin panostetaan paljon. Näin saadaan luotua personoidut, hääparin näköiset häät.
Puutarhateema on varmastikin maalaisromantiikan kanssa edelleen ensi kesänäkin yhtenä suosituimpana trendinä. Rehevät ja runsaat kukka-asetelmat sopivat siihen hyvin. Vaikutteita on otettu englantilaisista puutarhahäistä. Tyylikkyys ja hienostunut tyyli kulkee niissä kuitenkin mukana. Puutarhateemaan onkin ihastuttavaa tehdä itse ”teekuppikynttilöitä ” pöytäkattauksiin. Siitä saa myös yhden ihastuttavan ”get together” illan vaikkapa morsiusneitojen,morsiamen ja kaasojen kesken.Luonnonmukaiset häät. Koristeena luonnon omia kukkia ja muita luonnon omia antimia vaikkapa sitten yhdistellen puutarhakukkien kanssa.  Juhlapaikkana esim teltta, joka on koristeltu viirein ja lippunauhoin. Puutarhavaloilla saa luotua telttaan ihanan tunnelman. Hääparia odotellessa vieraat voisivat saada piknic korin ja asettua pihamaalle nauttimaan pientä suolaista ja tervetuliaisjuoman. Tällaiset häät saadaan tehtyä pienelläkin budjetilla mutta työtä ja suunnittelua se vaatii. 

2016 trendeihin kuuluuu myös cityhäät. Aina on niitä hääpareja, jotka haluavat juhlistaa hääpäiväänsä kaupungin sykkeessä. Modernit, tyylikkäät häät ravintolassa, josta avautuu upea näköala kaupungin iltaan.

Luxushäät, perinteiset ja klassiset häät ovat aina trendikkäät.  Ne ovat tyylikkäät ja arvostavat perinteitä. Prinsessahäistä monikin morsian haaveilee jo pienenä tyttönä.

Häätrendeissä näkyy tietysti myös uudet häävärit. Pantone on julkaissut uudet värinsä, joista mm.”vaaleanpunaisen eri sävyt ja ”jääkahvi ” ovat minun lemppareitani. Tänä keväänä saan käyttää hääväreinä myös kultaa ja tummansinistä, joka on vielä meillä Suomessa ehkä harvinaisempi väri.


Häätyylejä ja –teemoja on niin paljon erilaisia ja vuosittain tulee aina jokin uusi trendi mukaan kuten tämän vuoden lopulla ja vuonna 2016  varmastikin tuo Art Deco ja 20-luku. Kaikista uusista ideoista ja vinkeistä kanttaa poimia ne parhaimmat ja sopivimmat jutut juuri teidän hääpäivällenne. Kannattaa pitää kiinni siitä omasta visiosta unelmien häistä ja lähteä siltä pohjalta suunnittelemaan ja toteuttamaan omaa juhlapäiväänsä.  Hääsuunnittelijan kanssa siihen voidaan sitten lisätä uusia ideoita, vinkkejä ja trendikkyyttä. Näin saadaan luotua upea kokonaisuus ja etenkin hääparia miellyttävä hääjuhla.

Ensi vuonna sitten nähdään mikä näistä trendeistä saavuttaa suurimman suosion täällä Pohjolassa.
 


Tämän bloggauksen kirjoitti hää- ja juhlasuunnittelu Orchidean Sonja Wikström.

Kuvien valokuvaajat Timo Saarinen, Erkki Kyllästinen, Mari Lehtisalo, Janne-Caro Pykälä.

Decora Housen hääkauppa: www.decorahouse.com/haakauppaEi kommentteja:

Lähetä kommentti