lauantai 9. marraskuuta 2013

Ideoita turkoosiin juhlakoristeluun

Me Decora Housessa ollaan pistetty merkille, että turkoosinsinisten koristeiden ja kattaustarvikkeiden tilausmäärät yleensä kasvavat, mitä pidemmälle loppuvuotta mennään. Raikas turkoosi häiden teemavärinä näyttääkin olevan yksi kestosuosikeista, yleisistä trendivaihteluista huolimatta.

Turkoosi tulee upeasti esille yhdistettynä valkoiseen ja hopeaan, tai vaihtoehtoisesti suklaanruskeaan tai kultaan. Pienoisena haasteena saattaa olla yhteensopivien turkoosien koristeiden löytyminen, sillä turkoosin eri sävyjä on paljon; enemmän siniseen taittavia tai enemmän vihreään taittavia sävyjä.

Tein meidän noutomyymäläämme alla olevan kattauksen, johon valitsin yhteensopivia turkooseja somisteita. Kuvassa näkyvät Royal Collection 40x40 cm kokoiset lautasliinat ovat olleet tosi suosittuja, koska niiden sävy sopii täydellisesti esim. turkoosiin organzaliinaan ja koristekuituliinaan. Samaa sarjaa on saatavilla myös kahviservetit. Lisäksi ne ovat niin jämäkkää materiaalia, että ne voi taitella ihan miten itse haluaa ja pysyvät silti ryhdissä.

Tuoleihin sidoin 5 cm leveää satiininauhaa, jonka sävy sopii täydellisesti lautasliinoihin.Pöydällä on turkoosia 36 cm leveää koristekuitukaitaliinaa ja koristeoksaan on lisäksi kiedottu hopeista koristekuitua, joka tosin ei kuvassa näy niin hyvin kuin livenä. Somisteena turkooseja jäähileitä, jotka tuovat mukavasti talvista tunnelmaa kattaukseen.Ja koska talvea kohti mennään, niin kynttilät ovat mukana monessa juhlassa, mikäli niitä saa juhlatilassa polttaa. Tässä kattauksessa käytin turkooseja tuikkukynttilöitä upotettuna hopeaan koristehiekkaan. Kumpiakin löytyy Decora Housen valikoimista tällä hetkellä, samoin turkooseja kelluvia kynttilöitä on saatavilla mikäli haluat tehdä kelluvilla kynttilöillä kauniita asetelmia juhlapöytiin tai kotiisi.


Pom pom silkkipaperikukat olivat viime kesän hitti juhlakoristeluissa, ja niiden suosio jatkuu edelleen. Alla olevassa kuvassa on turkoosi, vedensininen, hopea ja valkoinen silkkipaperikukka, jotka sopivat tähän väriteemaan mainiosti.


Koristehelminauhoja voi käyttää kynttilöiden ja kynttilämaljojen somisteena, erilaisissa asetelmissa, vesimaljakoissa ja pöytäkoristeena juhlapöydillä - vain mielikuvitus on rajana. Koristehelminauhat vain laitetaan pöydille ja ne asettuvat itsestään kauniisti lievään aaltomuotoon, ovat siis tosi helppokäyttöisiä.


Turkooseja sävyjä meillä on myynnissä kahta koristehelminauhaa, tummaa ja vaaleaa. Alla olevasta kuvasta näet, miten vaalea turkoosi koristehelminauha sopii yhteen turkoosin koristekuidun kanssa.Tässä vielä fiiliskuva turkoosista yhdistettynä kultaan, siniseen ja valkoiseen. Ei hassumpi, vaikka itselle ei ihan heti tulisi mieleen yhdistää turkoosia ja sinistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti