sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Toivebloggaus: Pitsi ja orkideat hääjuhlien teemana

 
Istun mietteissäni tornikamarin pöydän ääressä kevät auringon paistaessa ikkunaruuduista. Auringon säteet osuvat  seinällä roikkuvaan äitini ihanaan pitsi-tylliunelmaan 50-luvun tyyliin. Pitsi on jo ajan kuluessa kellastunut ja leveä tyllihelmakin on rypistynyt, mutta ajatukset karkaavat vuosikymmenien taakse. Muistan kuinka äitini aina kertoi, kuinka ihana hääpäivä heillä oli ja kuinka hän sai unelmiensa puvun.
Erityisesti tämän vuoden 2013 häätrendeissä on mukana pitsiä asusteissa, puvuissa sekä somistuksessa. Vintage tyylin suosio jatkuu edelleen ja siihen pitsi sopii mainiosti. Hääpukuliikkeissä on toinen toistaan upeimpia pitsiluomuksia, naisellisia, vartalon muotoja korostavia malleja sekä aina niin ihania runsashelmaisia prinsessapukuja.
 
Morsiamen puvun lisäksi tämän päivän häissä voi pitsiteemaa saada aikaiseksi pienelläkin vaivalla. Kutsukortit voidaan itse tehdä ja koristella ne pitsinauhoin. Vain taivas on siinä mielikuvituksen rajana. Valkoinen helmiäispaperi yhdistettynä mustaan pitsiin luo upean, kauniin ja ehkä vähän dramaattisen vaikutuksen.  Myös valmiista korttimalleista löytyy ihania pitsiaiheisia kutsukortteja. 
 
Pöytäkattauksessa voidaan käyttää pitsisiä kaitaliinoja ja ihastuttavia, romanttisia pitsikuviollisia nimikortteja.
 


Puutarhaliikkeistä ja mm. Ikeasta löytyy kattaukseen sopivia valkoisia, metallisia pitsireunaisia ruukkuja, joihin voidaan tehdä kukka-asetelmia. Upean kattauksen saa kun pitsin lisäksi käyttää koristelussa orkkideoita. Jos pitsi luo tyylikkään ja hienostuneen vaikutelman, niin orkkidean kukka kruunaa sen. Molemmissa on sitä jotain lumoavan kaunista ja taianomaista hehkua.
”Pitsi on tekstiili, joka ei lämmitä eikä suojaa. Sen ainoa tehtävä on ilmaista kauneutta”  sanoo Rinna Saramäki kirjoittamassaan Pitsikirjassa. Pitsin historian tutkiminen saattaa olla kiehtovaa ja se viekin lukijan renessanssin, barokin ja rokokoon ajan suloihin. Orkkideaa on puolestaan aina pidetty yhtenä maailman kauneimmista kukista. Suomessa tunnetuin ja kenties käytetyin lajike lienee kaunis Cymdidium. Siihen yhdistettynä esim valkoista preerian ruusua saadaan morsiuskimpusta näyttävä ja kaunis. 
 
Hääpäivää varten kannattaa käydä penkomassa isoäidin tai isotädin liinavaatekaappeja. Monesti sieltä saattaa löytyä upeita, unohduksiin jääneitä pitsiliinoja, joita voidaan käyttää esim morsiusparin pöydässä. Isoäidin vanha pitsinen nenäliina on myös oiva lahja morsiamen kyyneleitä varten.  Häiden jälkeen puolestaan pitsihuntua voidaan hyödyntää esim. esikoisen ristiäispuvussa.

Tämän jutun kirjoitti Sonja Wikström, Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea


 
Decora Housen valikoimista löytyy kauniita pitsiteemaan sopivia somisteita ja kattaustarvikkeita, tässä muutamia esimerkkejä:Pitsikaitaliinoja 15 cm ja 29 cm leveänä, värit musta, valkoinen ja norsunluu, 9,50€-14,50€.
Pitsillä somistettu kukkakori 22 €Sormustyyny "Lace and Pearls" 20 €

 
 

 
 

 
 

 

"Silver Lace" muffiniteline ja muffinivuoat, 12,90 € ja 7,90 €


Uutuustuotteena on tulossa lisäksi valkoisia pyöreitä pitsikankaita, joita voi käyttää esim. hääkarkkien ja pikkulahjojen kääreenä.
 
 

2 kommenttia:

  1. Oi <3 Ompa ihanaa tuo valkoinen pitsikaitaliina <3 Ja muutenkin tosi kaunista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ja jos haluaa liinan näkyvän vielä paremmin pöydältä, voi sen alle laittaa esim. värillisen organzaliinan. Mutta kaunis on kattaus ihan puhtaanvalkoisenakin :)

    VastaaPoista