tiistai 11. helmikuuta 2014

Juhlahumua Tampereen häämessuilla


Viime viikonloppu hurahtikin messutunnelmissa Tampereen häämessuilla, jossa olimme jälleen mukana Katettujen pöytien näyttelyssä. Toivottavasti kaikki messuilla vierailleet löysivät meidät, sillä katetut pöydät oli sijoitettu tällä kertaa 2. kerroksen Puistolämpiöön. Sinänsä ihana paikka, katsokaa vaikka noita upeita talvisia näkymiä Sorsapuistoon!

Tässä Decora Housen messuosasto juuri ennen h-hetkeä.Ja tässä jo täysi tohina päällä :)
Tämänvuotinen messukattauksemme oli ei-niin-perinteinen hääkattaus, vaan pikemminkin leikkisä, pirtsakka, keväinen karnevaalihenkinen kattaus. Halusin esitellä messuvieraille uusimpia koristelutrendejä, joista hyvin suosittuja ovat erilaiset paperikoristeet: silkkipaperikukat, kennopaperipallot, paperiviuhkat, lippuviirit ja paperitupsuköynnökset. Eikö se olekin juuri messujen tarkoitus; uusien ideoiden tarjoaminen ja viimeisimpien trendien esittely?

Kun perustin Decora Housen 7 vuotta sitten, oli toimittajiltamme saatavilla lähinnä kennopaperisia valkoisia isoja hääkelloja, enkä itse ollut niistä kovin innostunut. Paperikoristeet ovat kehittyneet noista ajoista huomattavasti, ja saatavilla on toinen toistaan upeampia vaihtoehtoja. Tänä päivänä kun ekologiset arvot ovat entistä tärkeämpiä ja hääparit haluavat näyttävät koristeet mahdollisimman helposti ja tottakai kohtuuhintaan, ovat nämä paperikoristeet todella mainio vaihtoehto juhlaan kuin juhlaan.Tässä yksi käyttötapa paperiviuhkoille: paikkakortit, joihin on nimen lisäksi kirjoitettu juhlavieraan yhteys hääpariin, esim. "hääparin kummityttö", "morsiamen bestis", "sulhasen pomo", "hääparin naapuri". Näitä voi myöhemmin käyttää hyödyksi vaikka hääleikeissä tai rintanappeina.

Viuhkoista voi muuten vielä askarrella vilvoitteluviuhkat kesän kuumimpaan aikaan liimaamalla niihin jäätelötikut!

Lautasliinat ovat 40 x 40 cm Royal Collection graniitinharmaat lautasliinat, jotka ovat todella laadukkaita ja jämäköitä eli soveltuvat monimutkaisempaankin taitteluun.

Myös Menun voi kiinnittää paperiviuhkaan, kun sen avaa vain puoliksi. Kattausta ryhditti kolme 5 cm leveää macaroon-väreihin sopivaa satiininauhaa.
Toinen tässä kattauksessa esittelemämme häätrendi on valojen käyttö koristelussa. Käytimme upotettavia led-kynttilöitä maljakoissa jäähileen joukossa. Kahdessa pienemmässä lasissa on vettä, jolloin led-kynttilöiden valo heijastuu jäähileiden värityksen mukaisesti. Myös tavalliset, ei-upotettavat led-kynttilät käyvät tähän tarkoitukseen silloin, kun vettä tai hyytelöjä ei käytetä. Harmi, että pöytämme yllä oli kirkas kattovalo, ja hohtavat maljakot eivät päässeet ihan täysin oikeuksiinsa. 

Rohkaisenkin kokeilemaan erilaisia valaistusvaihtoehtoja juhlatiloissa, varsinkin jos juhlatilassanne ei saa polttaa aitoja kynttilöitä. Ainakin Suomen hämärä ilmasto antaa suotuista puitteet valojen monipuoliselle käytölle.
Pöytää kiertämään kiinnitimme veikeän paperitupsuköynnöksen, jossa oli kattauksen päävärit vaaleanpunainen, lila, minttu ja valkoinen. Nämä Macaroon-värit ovat muuten yksi tämän kevään ja kesän trendiväreistä häissä, vink vink. Tämä paperitupsuköynnös on ihana myös esim. karkkibuffetin taustalla tai pöydän etureunan somisteena monenlaisissa juhlissa.


Seuraavaksi muutamia fiiliskuvia kakkukoristehyllystämme, joka sai taas suuren suosion. Oli ihana katsella, kun tulevat hääparit miettivät pilke silmäkulmassa, mikä koriste olisi heille osuvin :) Täältä löydät koko hääkakkukoristevalikoimamme.

Osastollamme oli myös kilpailu, jossa piti keksiä eräälle uutuus-kakkukoristeelle osuva ja hauska nimi. Saimme runsain mitoin hyviä ehdotuksia, ja kilpailun tulos julkistetaan ensi viikolla.

Minä ja Anna kiitämme kaikkia osastollamme piipahtaneita ja tämän postauksen lukijoita! Kirjoittelen vielä erikseen osastolla olleesta karkkibuffetista myöhemmin tällä viikolla.

Suurkiitos myös yhteistyökumppaneillemme:

Astiavuokraus Oy Jubilee, josta saimme lainaan kauniit Iittala Chess-lautaset, Iittala Swing-aterimet ja Iittala Essence-lasit.

Juhlapalvelu Vanha Tuulantupa, joka leipoi karkkibuffettiin makoisat muffinssit ja suloiset macaronit.

Lumihopean hää- ja juhlasuunnittelija Tanja Hakala, joka lainasi meille karkkikauhat ja muffinssitelineen karkkibuffettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti