lauantai 1. marraskuuta 2014

Moustache + November = Movember


Marraskuu on aluillaan, nuoret miehet ovat lokakuun viimeisenä päivänä sheivanneet viiksensä, jotta kuukauden mittainen viiksien kasvatus voi alkaa..no miksi? Me selvitimme!

Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kehitettiin vuonna 2003 luomaan näkyvyyttä ja keräämään varoja erilaisille miesten terveysongelmille. Kampanja sai alkunsa Australiassa ja siinä yhdistyivät sanat moustache ja november = movember. Suomessa syöpäsäätiö on Movemberin pääyhteistyökumppani ja viiksien kasvatuksesta onkin Suomessa kasvanut miesten eturauhassyövän symboli.

Kampanjaan mukaan haluavat rekisteröityvät verkossa ja perustavat keräyspotin. Lokakuun viimeisenä päivänä miehet ajavat viiksenä pois ja koko marraskuu niitä kasvatetaan.
Ja tottakai ideana on myös jakaa kuvia viiksien kasvamisesta!

Usein myös joukkueet ja yhteisöt osallistuvat tähän keräykseen tiiminä ja marraskuun lopulla voitkin nähdä esim muutamia koripallojoukkeita aika viiksekkäinä!

Naiset voivat yhtälailla osallistua tähän kampanjaan ..ei ehkä niin näkyvästi kuin miehet, mutta kyllä naisillakin on keinonsa: tekoviikset, hiukset nenän alla ja villeimmät ovat tautoineet viikset etusormeensa.

Voit myös järjestää Movember -teemajuhlat, joissa kattaus ja koristelut tehdään viiksiteeman mukaan. Myös viiksiteemasynttäreitä ja Baby Showereita järjestetään.

Lisätietoja ja oman keräyspotin pääset perustamaan täältä: http://fi.movember.com/get-involved

 tai jos haluat tehdä lahjoituksen: http://fi.movember.com/donate

Decora House on mukana tekemässä hyvää ja lahjoittaa Movember-säätiölle 5 senttiä jokaisesta marraskuun aikana myydystä tuotteesta, jossa on viikset jossain muodossa!


Movember-teematuotteet löydät verkkokaupastamme täältä.

Joskus vakavien aiheiden lähestyminen huumorin ja naurun keinoin on hyvä juttu, ja Movemberissa sitä on kerrakseen!


1 kommentti:

  1. Mahtavaa, pitääkin käydä tsekkaamassa verkkokauppa :) Meidän kaksospojat täyttää nyt marraskuussa vuoden ja viikset on vahvasti esillä synttärikutsuilla. Hauska yhdistää viikset pieniin miehiin, joille ei niitä kasva vielä vuosiin :D

    VastaaPoista