torstai 28. tammikuuta 2016

Lisää loistokkaita häätrendejä vuodelle 2016!Edellisessä  blogikirjoituksessani Decora Houselle käytiin läpi 2016 häätrendejä kuten maalaisromantiikka, 20-luku jne. Nyt kuitenkin vielä vähän yksittäisiä ”trendejä”, joita nyt jo olen käyttänyt tulevien häiden suunnittelussa.


Mix and Match – Ihastuttavaa!  Koskee koko somistusta. Varsinkin pöydät voidaan kattaa upeasti toisiinsa sopiviksi mutta käyttäen erilaisia somisteita kuten erilaisia kynttilänjalkoja, astioita ja muita koristeita. Tämä koskee myös kukka-asetelmia. Niistä saadaan herkullisia käyttämällä erilaisia kukkia ja varsinkin erilaisia astioita, joihin kukat on asetettu. Tärkeää on vain se, että pöydät näyttävät kauniilta ja sopivat kuitenkin toinen toisiinsa.  Pöytäkoristeina voidaan käyttää kristallia, hopeaa, kultaa, pitsiä ja blingi blingiä, unohtamatta tietenkään luonnon omia antimia kuten sammalta, oksia jne,  jotka sopivat upeasti häihin, joissa korostetaan luonnonmukaisuutta kuten esim häät metsän keskellä tai järven rannalla.Hohtavat metallit – Ruusukulta ja kupari. Ruusukulta on aivan upea sävy ja sopii hyvin pastellivärien kanssa.  Vanha roosa, vaalenpunainen, kermanvalkoinen ja shampanja  loihtivat ruusukullan kanssa upean ja harmoonisen kokonaisuuden. Jo viime vuonna ulkolaisissa häälehdissä esiteltiin upeita ruusukultaisia koruja. Ulkolaisista hääsivustoilta saa myös tilata ihastuttavia ranneketjuja tai muita koruja vaikkapa kaason lahjaksi. Nyt myös meiltä löytyy kaupoista ja vuokraamoista erilaisia kuparin sävyisiä somistetarvikkeita. Niillä saadaan kattauksiin upea, hohtava lämmin tunnelma. 

 

Tervetuliaisdrinkit ja hääparin nimikkodrinkit –Tänä vuonna tullaan varmastikin panostamaan yhä enemmän häävieraiden tervetuliaisdrinkkeihin. Vielä joitakin vuosia sitten oli aika tavallistakin, että häävieraat odottelivat kuivin suin hääparia saapuvaksi valokuvauksesta tai että heille oli jo tarjottu valmiiksi onnittelumalja, jota he sitten pyörittelivät käsissänsä tietämättä uskaltaako siitä jo siemaista vai pitääkö odotella hääparia. Nykyisin vieraiden odottelusta halutaan tehdä miellyttävä tapahtuma. Näin saadaan juhlat alkamaan onnistuneesti. 


Puutarhahäiden alkuun sopii mainiosti jokin kesäinen coktail. Talvihäät voidaan aloittaa jäätyneen näköisellä drinkillä tai lämpimällä kaakao-kahvi/drinkki sekoituksella. Ihastuttavaa on se, että mitään varsinaista jäykkää etikettiä ei tämän suhteen mielestäni ole vaan hääpari voi suunnitella drinkin/coktailin omien mieltymystensä mukaan. Häiden teema kannattaa toki ottaa huomioon ja soveltaa juoma siihen sopivaksi. Viime kesän häissä hääpari halusi tarjota vierailleen tilaisuuden alkuun olutta ja suolaisia coktailpaloja. Tämä toimi vallan upeasti puutarhahäissä ja loi tilaisuuteen heti aluksi rennon mutta tyylikkään ilmapiirin.Häätunnarit – After wedding party – tätä tullaan näkemään myös Suomessa. Ihanaa, että häiden viettoa jatketaan vielä seuraavana päivänäkin. Yleensä häiden eteen tehdään suunnitelmia ja töitä vuoden verran, joten häiden juhlistamista kannattaa jatkaa vielä yhdellä päivällä. Useimmiten tunnareihin pyydetään hyviä ystäviä ja kavereita vaikkapa brunssin muodossa jatkamaan hääjuhlaa. Kaikkia häävieraita ei toki pyydetä yleensä mukaan vaan pienempi porukka, jonka kanssa voi vielä juhlistaa hääpäivää. Jos budjetti vain sallii, niin tämä on kiva tapa jakaa ihanaa hääfiilistä vielä jonkin aikaa. Tosin on tietysti niitä hääpareja,  jotka haluavat jatkaa juhlintaa kahden kesken tai vaikkapa lähtevät suoraan häämatkalle seuraavana päivä.

Tässä oli muutamia yksityiskohtia, joita nähdään tämän vuoden häissä yhä enemmän. Tuskin maltan odottaa kunnes  ensimmäiset kevät- ja kesähäät aloittavat 2016 kesäsesongin.

Tämän bloggauksen kirjoitti hääsuunnittelija Sonja Wikström, Orchidea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti