perjantai 22. elokuuta 2014

Venetsialaiset juhlien inspiraationa
Ensi viikolla monen järven ja meren rannalla roihuavat kauniit ulkotulet ja taivaankannen täyttävät rätisevät, värikkäät raketit. On venetsialaisjuhlan aika!

Venetsialaisissahan juhlitaan mökki- ja veneilykauden päätöstä, ja se ajoittuu elokuun viimeiselle viikonlopulle. Länsi-Suomen rannikkokaupungit ovat perinteisimpiä juhlan viettäjiä. Venetsialaiset ovat myös valon, tulen ja veden juhlana.

Yhä useammin häät ajoitetaan elokuun loppuun. Monia kutkuttaa ajatus pimenevistä illoista, puutarhavaloista, kelluvista kynttilöistä ja ylipäätään tunnelmasta. Hääjuhlan kruunaa tietenkin ammattilaisen järjestämä kaunis valoshow rakettien muodossa. Tai mikä ettei näyttävä tulishow!
Venetsialaisilla on Suomessa yli 100 vuoden perinteet. Maailman mittakaavassa kyse on tuhatvuotisesta perinteestä, joka perustuu Venetsian karnevaaleihin. Perinteiseen venetsialaiseen karnevaaliperinteeseen kulkeutuivat ensimmäisenä Euroopassa kiinalaiset ilotulitteet ja turistien mukana veden äärellä vietettävä karnevaalinomainen juhla levisi muuallekin Eurooppaan. Juhla tuli erityisen suosituksi Sveitsissä, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Merikaupan myötä venetsialaiskarnevaali- juhlallisuudet saapuivat myös Suomeen, erityisesti satamakaupunkeihin joissa venetsialaisjuhlia vietetään tänäkin päivänä.
Meren rannalle keskittyvä juhlinta käsittää värikkäitä lyhtyjä, nuotioita ja ilotulituksia, monet kaupungit ovat sallineet yksityisetkin ilotulitukset juhlailtana. Kannattaa kuitenkin varmistaa aina, ettei metsäpalovaroitus ole voimassa, tai ilotulitusta kiellä lakipykälät. Kunta tai pelastuslaitos voi myös asettaa erilaisia rajoituksia muun muassa sallituille ampumispaikoille. Rajoituksista tiedotetaan muun muassa näiden internet-sivuilla. Ilotulitteiden myyntiaika vaihtelee, mutta alkaa yleensä keskiviikkona kolme päivää ennen lauantaita ja loppuu lauantaina. Ilotulitteiden ampumiseen venetsialaisissa pätee samat turvaohjeet kuin uutenavuotenakin.
Hääjuhlaan on helppo saada venetsialaisten tunnelmaa. Juhlapaikan kuorruttaminen lukuisilla valoilla, kynttilöillä ja ulkotulilla luovat yhdessä kauniin tunnelman.

Muuhun koristeluun ei tarvitse käyttää niin paljon vaivaa, kun valaistus on runsaan kattava. Ja kuinka upeita hääkuvia kynttilämeren keskellä saakaan!
Kun järjestät venetsialaisia, voit varata erikokoisia ja -mallisia tuikkukippoja ruokailupöytään. Sommittele niistä runsas asetelma koko pöydän mitalta. Täydennä muutamilla kauniilla kukilla!Venetsialaisviikonlopun häiden, tai muiden juhlien, teemaksi sopivat kauniisti valo, tuli ja meri. Tästä yhdistelmästä saa paljon inspiraatiota koristeluun, ohjelmaan ja visuaaliseen ilmeeseen. Tai mikä ettet järjestäisi venetsialaisjuhlia parhaille ystävillesi!

Kuinka moni aikoo juhlia venetsialaisia? Entä onko lukijoiden joukossa teitä, jotka järjestätte häät venetsialaisviikonloppuna?Lähteenä käytetty Wikipediaa.
Postauksen kuvat: Janina Jaakkola (kaksi ensimmäistä) ja Vida Studio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti