perjantai 11. tammikuuta 2013

Kattauksia ja pöytäkoristeita talvihäihin


DECORA HOUSEN BLOGIARKISTOSTA:


Nyt kun lumi on peittänyt maan ja joulukin lähestyy pikkuhiljaa, on viimeistään aika herkutella ihanilla talvisilla kattauksilla ja pöytäkoristeilla! Lupasin aiemmassa bloggauksessa rakennella erilaisia talviteema- kattauksia, ja tässäpä niitä nyt sitten olisi tarjolla. Kattaukset sopivat niin häihin kuin muihinkin juhliin, vaikkapa joulupöytään.
 
Ensin lähdin luomaan juhlapöytään talven ihmemaan tunnelmaa, jossa lumi olisi pääosassa. Valkoisella tyllillä sain toivotunlaista tunnelmaa aikaan, mutta täytyy huomioida ettei se erotu kovin hyvin valkoisen pöytäliinan päältä. Siksi laitoin alle sinisen organzakaitaliinan, joka värinsä puolesta sopii hyvin talviteemaan. Paikkakorttipidikkeet ovat pallonmuotoiset, joista mieleen tulee joulupallot.
 
Tyllin päälle on ripoteltu 6.5 cm kokoisia helmiäiskimalle-lumihiutaleita sekä askartelukaupoissa myytävää lumikidettä.

 
Tässä sama lähikuvana.

 
Häämakeiset ovat hopeisella foliolla päällystettyjä suklaasydämiä, jotka on laitettu helmiäiskimallereunaisiin tyllipyörylöihin. Tyllien helmiäisreuna sopii hienosti helmiäiskimalteisten lumihiutaleiden kaveriksi!

 
Tässä kattauksessa helmiäislumihiutaleiden tilalla on hopeakimalle-lumihiutaleet.

 
Tässä sama lähikuvana.

 

Seuraavalla kattauksella haluan osoittaa, että organzakaitaliinaa voi käyttää tähänkin tapaan. Kaitaliina on rypytetty organzaruusujen rautalankavarsien avulla tässä kuvassa, ja rypytyksen voi tehdä aivan hyvin väriin sopivalla nauhallakin, tai vaikka tuikkukipoilla. Organza kaitaliina on sama liina kuin ylemmissä kuvissa, mutta rypytettynä se näyttää hieman tummemmalta kuten kaikki muutkin organzakaitaliinat.
 
Jäätävää tunnelmaa.. Pöydälle on ripolteltu 1 cm kokoisia timanttikoristeita, n. 250 kpl/8 hlön pöytä.
 
 
Kattaus voi olla talviaikaan myös täysin valkoinen, maustettuna hopealla tai kullalla. Romanttisemman version tästä kattauksesta saa laittamalla timanttien tilalle vaikkapa hopeanvärisiä sydämenmuotoisia terälehtiä, joita myymme 500 kpl pusseissa.
 
Valkoisen organzaliinan päällä on koristeena 12 kpl isoja timantteja ja n. 240 kpl 1 cm kokoisia timantteja.
 
Timanttikoristeet lähikuvassa.
Talvihäissä yksi suosituimmista teemaväreistä on hopea, joka on myös seuraavien kuvien päävärinä. Tässä hopeisen organzakaitaliinan päälle on rypytetty valkoinen organzaliina lumipallokynttilöiden avulla - ja tunnelma on mielestäni elegantisti talvinen. Huomaathan, että kynttilät vaativat aina allensa alustan (joita tässä kuvassa ei ole).
 
 Häämakeisena ovat hopeiset suklaasydämet hopeisissa organzapussukoissa.
Lähikuva kattauksesta.

Helmiäislumihiutaleiden tilalla on hopeakimalle-lumihiutaleet.
Lumihiutaleiden kaveriksi sopivat hyvin myös timantit, tässä kattauksessa kokoa 6.5 mm.

Tässä sama kattaus ilman valkoista organzaa ja lumipallokynttilöitä.

6.5 mm timanttikoristeita on kuvassa n. 200 kpl / 8 hlön pöytä. 
Seuraavaksi otetaan mukaan koristeluun hieman käpyjä, jotka maalasin suihkutettavalla hopeavärillä tai suihkutettavalla tekolumella. Myös kaikenlaiset muut luonnosta saatavat materiaalit, kuten oksat ja havut antavat ilmettä koristeluun, kunhan pitää huolen etteivät ne roskaa pöytiä. Itse ihastuin käpyihin niin kovasti, että aion käyttää niitä joulupöydän koristelussa tänä vuonna!
 
Jäähileet lukeutuvat talvikattausten suosikkikoristeisiin. Kuvassa kirkasta jäähilettä 60 kpl/8 hlön pöytä.
Häämakeiset lähikuvassa.
Lautasliina on solmittu hopeisella 2 cm levyisellä organzanauhalla, jossa on satiinireunat.
Tässä kattauksessa on isojen timanttien kaverina tekolumella kevyesti suihkutettuja käpyjä. Kävyt voisivat olla vieläkin valkoisemmat, niin ne sointuisivat muuhun kattaukseen paremmin.
Hääkarkit ovat tyylikkäissä valkoisissa Amor-rasioissa, joiden sulkija on sydämenmuotoinen. 
Sitten vielä lopuksi hieman turkoosin sävyä pöytäkoristeluun! Hopeisen organzaliinan päällä on turkoosi 15 cm leveä tylli, jolle on ripoteltu turkoosinsinisiä jäähileitä. Jos haluat kaksivärisen kattauksen, on yksi vaihtoehto levittää pöydille 29 cm leveät organzaliinat, jonka päälle erivärinen 15 cm leveä tylli tai organza.
 
Paikkakortteina ovat laseihin kiinnitettävät sydämet (ilman tekstejä). 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti