sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Häätrendit 2013


Kun tammikuu alkaa olla jo lopuillaan, on häämessukausi & kesähäiden suunnittelu todella ajankohtaista -  tässäpä suunnittelun avuksi yhteistyökumppanimme Sonja Wikströmin tekemä kooste tämän vuoden häätrendeistä:
Mintunvihreä on varmasti kova sana vuonna 2013 sekä hääpuvun, asusteiden ja somisteiden muodossa. Nyt jo minttu on suosittu hääväri Amerikassa ja Englannissa ja varmastikin rantautuu myös tänne Suomeen. Romanttisen tunnelman saa aikaan, kun mintun väriin yhdistää roosaa tai vaaleanpunaista. Muutenkin hempeät pastillisävyt ovat ensi kesänänä suosiossa.  Trendeinä on hempeys ja romanttisuus, jota voidaan tehostaa  helposti saman sävyisillä kukka-asetelmilla,  joissa asetelma on koottu eri värisistä kukkalajikkeista, mutta jotka luovat harmoonisen ja yhtenäisen tyylin. Maalaisromanttisuus tuntuu myös olevan kovassa suosiossa ainakin häälehtien sivustoilla. Tällöin kannattaa tietysti käyttää luonnon omia kukkia, heiniä ja oksia, jos niitä vain on saatavilla ja aika riittää asetelmien tekemiseen.


 
 
Valkoinen väri on aina in häämaailmassa . Se on puhdas ja siihen yhdistettynä ripaus trendiväriä yhdistää värit keskenään ja luo yhtenäisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Häävärinä on suosittua käyttää myös pelkästään valkoisen eri sävyjä, joka luo raikkaan, juhlavan ja upean  kokonaisuuden aina kutsukorteista alkaen juhlatilan somistukseen, kiitoskortteja myöten.
Pom, pomit eli pomanderit ovat myös saapuneet tänne pohjolaan. Pyöreät, kauniit silkkipaperi kukkapallot valkoisina tai hempeän pastellivärisinä ovat helppo tapa koristella juhlatila. Vaikka kyseessä onkin paperikoristeita, niin ne todellakin ovat tyylikkään näköisiä ja sopivat loistavasti kesähäihin. Samoin myös paperilyhdyt sopivat upeasti vaikkapa puutarhaan tai sisälle juhlatilaan, joka on luotu navettaan, latoon tai telttaan.  Muita maailmalta tulleita trendejä ovat myös lippu- ja viirinauhat, joilla saadaan somistukseen uutta  ja rentoa ilmettä.


 
Myös printit ja graaffiset elementit ovat vuoden 2013 trendinä. Muutenkin myös omaa persoonallisuutta korostetaan ja luodaan uniikki häät juuri hääparin persoonallisuuden mukaan.
Hääkakkutrendit lienevät ennallaan eli jokainen voi toteuttaa siinä oman unelmansa. Herkullinen mansikkakakku, kondiittorin taitavissa käsissä luotu teemakakku tai suussa sulavat moussekakut. Cupcake-leivokset eli  kuppikakut ovat tulleet muiden trendien mukana ja vuonna 2013 niitä käytetään varmaankin yhä enemmän perinteisen hääkakun asemasta.
Vuoden 2013 hääpuvuissa näkyy pitsiä ja kimallusta, leveitä helmoja mutta myös kauniita kapealinjaisia luomuksia.


 
Trendikästä tai ei, niin muistakaa, että tuo suuri päivä on juuri teidän unelmienne päivä ja sen suunnittelu kannattaa lähteä omista toiveista ja juuri niistä asioista, jotka teitä miellyttävät olipa sitten kyseessä urbaani kaupunkihäät, suuret maalaisromanttiset häät tai intiimi hääillallinen.


Tämän jutun kirjoitti Sonja Wikström, Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti