lauantai 12. tammikuuta 2013

Häiden jälkeen perheonnea

Baby pink, peach and coral. Cupcakes and sparkling wine.
it´s BABY SHOWER!
 
Häiden jälkeen palaillaan pikku hiljaa takaisin arkielämään. Jossain vaiheessa suunnitelmiin saattaa tulla toive perheenlisäyksestä. Joillakin se vie vuosia ennen kuin asia on ajankohtaista, toisilla taas jo muutaman kuukaudenkin päästä. Mutta sitten kun se on ajankohtaista niin yhteistä kaikille on se, että vauvan odotus täyttää sen hetkisestä elämästä suuren ajan.
 
Jo odotusaikana valmistaudutaan uuden tulokkaan saapumiseen. Raskausaika on jokaisella erilainen. Toiset äidit voivat loistavasti ja toisilla äideillä puolestaan voi olla kovaakin pahoinvointia, kipuja ja pelkoja siitä, että kaikki varmasti on kunnossa. Äidin ystävät voivat järjestää äidille odotusaikana yhteisen illanvieton, jossa juhlistetaan sekä äitiä että tulevaa pienokaista. Vauvakutsuilla hemmotellaan äitiä ja viedään pieniä lahjoja joko äidille tai tulevalle pikku prinssille tai prinsessalle.
 
 
 
 
Tarkoitus on viettää hauska ilta ystävien ja läheisten kesken. Syödään pientä suolaista ja maistellaan makeita herkkuja. Alkoholiton kuohuviini sopii hyvin juhlamaljaksi. Ilta sujuukin yleensä hyvän ruuan ja seurustelun merkeissä. Juhlat voidaan järjestää kotona, mökillä, piknikillä, ravintolassa jne. Vieraina voivat olla vain lähimmmät ystävät tai sitten isompi porukka, äidit,siskot sekä isoäidit mukaan luettuna. Yleensä miespuolisilla ei ole lupa tulla mukaan vaan ilta on vietetty naisporukan kesken. Tosin jos äidin paras ystävä onkin miespuolinen niin miksei silloin voisi tehdä poikkeusta. Tämä amerikasta rantautunut baby shower on yleistynyt Suomessakin ja mikä ettei. Se on upea tapa muistaa ja juhlistaa odottavaa äitiä sekä samalla viettää ihana ja rento ilta ystävien kesken.
 
 
 
 
 
 
 
Vauvakutsuilla ei tarvitse olla mitään erityistä ohjelmaa. Jos kuitenkin haluaa ruuan ja seurustelun lisäksi jotain pientä niin suloinen tapa on kerätä jokaiselta vieraalta toiveita vauvaa varten. Ne voi kerätä illan aikana vaikkapa kauniiseen lasipurkkiin ja antaa ne sitten myöhemmin vauvan luettavaksi. Jokaisella on omat toiveensa eikä minultakaan voinut olla kyynel tulematta silmäkulmaan, kun luin ”kultaisia toiveita Pikku Prinsessalle” viime baby showereissa. Lapsen elämän varrella tulee varmasti sellainen hetki, jolloin nuo toiveet lämmittävät lapsen sydäntä ja muistuttavat häntä hänelle rakkaista ihmisistä.
 
 
 
 
 
Lahjoiksi vauvakutsuille viedään yleensä pieniä lahjoja tulevalle vauvalle tai sitten jokin hemmottelulahja äidille esim. lahjakortti kampaajalle tai kylpylään. Myös ”Mami-koru” joka hiljaa helisee äidin masun päällä on suosittu lahja äidille. Siitä saa nauttia sekä äiti että vauveli. Masukipsi, joka voidaan tehdä illan aikana, on myös kaunis muisto raskaudesta. 
 Vauvakutsut eivät ole mikään pelkkä amerikkalainen ”hömppätapa” vaan upea tilaisuus juhlistaa äitiä ja viettää yhdessä ystävien kanssa hauska ilta. Samalla äiti voi saada tuiki tarpeellisia vauvatarvikkeita kuten tuttipulloja, vaippapakketteja, vauvan vaatteita jne.
 
 
 
 
Tämän jutun kirjoitti Sonja Wikström, Hää- ja juhlasuunnittelu Orchidea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti